A legjobb videojáték-élményed ezekkel a tippekkel kezdődik

A négyévesektől kezdve az ábécét gyakorló kisgyerekekig, a lövészeti készségeit élesítő tengerészgyalogosokig, a videojátékok szerves és hasznos részét képezik mai világunknak. Bármire is használod a videojátékokat, a következő cikk segít neked abban, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a játékból.

Legyél tisztában az ESRB-besorolásokkal. A filmekhez hasonlóan a videojátékok is rendelkeznek minősítésekkel. Ezek a besorolások tájékoztatnak arról, hogy milyen célközönségnek szánják a játékot, amellyel éppen játszani készülsz. Ha kiskorúaknak vásárolsz videojátékokat, fontos, hogy megismerkedj a minősítési és figyelmeztetési rendszerrel.

Ha lövöldözős játékkal játszol, minden egyes lövésed valóban számítson. Sok kezdő játékos követi el azt a hibát, hogy csak megnyomja a ravaszt, és körről körre engedi ki a lövéseket. Hamarosan üres leszel, és nem lesz mit felmutatnod. Ehelyett várj a tiszta lövésre, és gyakorold a türelmet összességében. Meg fogod kapni a jutalmadat.

Ismerd meg a pályákat a videojátékokban, amiket játszol. A terep megértése rendkívül fontos a győzelemhez. Hol vannak a legjobb helyek, ahonnan elrejtőzhetsz és lesből támadhatsz az ellenfeleidre? Hol tudsz rövidebb utakat választani, hogy jobb stratégiai pozícióba kerülj? Ez a fajta tudás jelentős stratégiai előnyhöz juttat.

Ha aggódsz az ESRB-besorolás miatt, és nem vagy biztos benne, hogy meg kell-e vásárolnod egy játékot a családodnak vagy sem, fordulj segítségért az internethez. A felhasználói vélemények átfésülésével biztosan rájön, hogy miért kapott egy játék egy adott besorolást. Olyan dolgokat is felfedezhetsz, amelyekről a minősítés nem szólt, de amelyek hatással lesznek a döntésedre.

Igyál vizet szóda helyett a videojátékok alatt. A túl sok üdítő fizikai összeomlást és égést okoz (nem is beszélve a hatalmas kalóriákról). A víz hidratáltan tart, és valójában arra kényszerít, hogy több mosdószünetet tarts - ami persze segít a játék közbeni szükséges szünetek megtartásában.

Adj esélyt a játékon belüli zenének. Ha azonban egy óra elteltével már idegesíti, ne félj elnémítani a tévét vagy a számítógépet, és lejátszani valami saját zenét. Így sokkal élvezetesebb játékélményben lesz része, és kevésbé valószínű, hogy megfájdul a fejed a játéktól.

Szülőként fontos, hogy ne feledd, a gyerekeknek nincs kikapcsoló gomb az agyukban. Szülői beavatkozás nélkül a gyerekek sok órán át játszhatnak (és fognak is) videojátékokkal, anélkül, hogy megállnának. Fontos, hogy figyelemmel kísérd, mennyi ideig játszhat a gyermeked a játékokkal. Állíts fel egy határt, és legyél következetes és határozott ezzel a korlátozással.

A videojátékok puszta szórakozást vagy rendkívül praktikus és hatékony tanulási lehetőségeket kínálnak nekünk. A videojátékok használata segíthet a stressz levezetésében, valamint az iskolában, az üzleti életben és a sportban is a csúcsra juttathatsz! Alkalmazd e cikk tippjeit és trükkjeit a játékéletedben, és egyenesen a következő szintre!