Próbáld ki ezt a hasznos tanácsot a személyes fejlődésedről!

Sokan elégedetten tervezgetnek és álmodoznak a személyes fejlődésről, de ha te nem tartozol ezek közé az emberek közé, akkor itt az ideje, hogy gyakorlati tanácsokat kapj és még ma belevágj. Fogd a terveidet és álmaidat, és valósítsd meg őket az alábbi cikkben található tippek segítségével.

Találd ki, hogy mit szeretnél kezdeni magaddal. Ez nem azt jelenti, hogy előre fel kell térképezned az egész életedet. Gondolj a következő öt évre. Hol szeretnél lenni? Hogyan néz ki az életed? Ha értékeled ezt a jövőképet, akkor szétszedheted a rétegeket, és meghatározhatod a legjobb cselekvési irányt, hogy eljuss oda, ahová el kell jutnod.

Egyedül nem tudod elérni a személyes fejlődésedet, hiszen egyetlen ember sem tudja. A támogató rendszered elengedhetetlenül fontos lesz ebben az időszakban, ezért győződj meg róla, hogy van egy (vagy több) nagyszerű terved az utazáshoz. Felkereshetsz egy szakembert, aki segítségedre lehet.

Dobd el a negatív belső párbeszédet. Bölcstelen döntést hoztál? Lehetséges. Ez olyan bölcstelen emberré tesz téged, aki minden egyes hiba után megérdemli a mentális ostorozást? Határozottan nem. Keresd a humort, a bölcsességet és a tudást, amelyet bármelyik hibádból ki lehet meríteni, legyenek azok nagyobbak vagy kisebbek.

Törd meg ezeket a rossz szokásokat! Az olyan szokások, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás nem csak az egészségedre ártalmasak, de negatívan befolyásolják mások véleményét is rólad. Sőt, még a saját magadról alkotott véleményedet is negatívan befolyásolják. Ráadásul a rossz szokások gyakran drágák! Döntsd el, hogy egyszer és mindenkorra megszabadulsz tőlük!

Ha azon kapod magad, hogy szokatlanul sok aggasztó gondolatot vagy szorongásos rohamot tapasztalsz, lépj hátra, és próbáld meg felmérni azokat a változókat az életedben, amelyek felelősek lehetnek. Lehet, hogy a gondolatokat egy bizonyos személyhez tudod visszavezetni az életedben. Ragaszkodsz ahhoz, hogy egy bizonyos gyújtó témát hozzon fel, valahányszor találkoztok? Ha igen, tedd világossá az érzéseidet: ne hozd fel a témát, vagy ne tölts több időt a társaságában.

Az önsegítés egyike azoknak a dolgoknak, amelyek csak belülről jöhetnek. Ha le akarsz állítani egy rossz szokást, vagy el akarsz kezdeni egy jót, nem számít, hogy ki mondja neked, hogy tedd meg. Ha csak valaki másért teszed, soha nem fogod megvalósítani a célodnak megfelelő eredményt.

A gyakori testmozgás csökkenteni fogja a stresszt az életedben. Ha szakítasz egy kis időt, és olyan tevékenységeket végzel, amelyek szimulálják a tested "menekülési" reakcióját. Ez felszabadítja a stresszes helyzetekben a szervezetedben felszabaduló túlzott adrenalint, és sokkal jobban fogod érezni magad.

Ha a környezetedben lévő mindennapi dolgokat pozitív eszközként használod, az energizál téged a személyes fejlődési céljaid felé. Ha meghallgatod a kedvenc dalodat, az tíz perccel meghosszabbíthatja az edzésed idejét, vagy kedvet csinálhatsz ahhoz, hogy egy plusz fél órát tölts egy projekteddel. Millió apró dolog van az életünkben, amelyek olyan jó hatással vannak ránk, hogy jelenthetik a különbséget az elérés vagy elmaradás között, ezért minden egyes alkalmat kihasználva használd ki őket az előnyödre.

Amikor a személyes fejlődésen dolgozol, fontos, hogy kiderítsd, pontosan mi az, amit az életeddel szeretnél kezdeni. Ha az élet szó túl nagy falatnak hangzik, akkor legalább a következő 5 évre legyen egy terved. Ha nagyobb céljaid vannak, mint amekkorák vagy, az egy módja annak, hogy értéket adj az életednek. Szánj időt a csendes elmélkedésre arról, hogy hová szeretnéd az életed irányát.

Lassíts le és élvezd az életed. Lehet, hogy úgy érzed, hogy gyors tempójú vagy hektikus életmódot kell élned ahhoz, hogy megkapd azokat a dolgokat, amiket szeretnél, de rendszeresen meg kell állnod és értékelned kell az apró dolgokat és az ajándékokat, amiket kaptál. Ezek azok a dolgok, amelyek miatt a mindennapi megpróbáltatások és fáradozás megérik az időt.

Ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád, hogy csinálj valamit. A munkahelyeden vagy a magánéletedben szembesülni fogsz olyan helyzetekkel, amikor valaki más értékei és érdekei alapján kell cselekedned és döntéseket hoznod. Ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád, hogy a saját értékeiket kövessék. Ehelyett mutasd be a saját álláspontodat.

A személyes fejlődés arról szól, hogy egy új énednek szenteld magad. Ez azt jelenti, hogy a régi énedet a problémáival együtt a múltban hagyod, és egy új perspektívával helyettesíted. Ez az új perspektíva lehetővé teszi, hogy ugyanazokat a régi helyzeteket új módon szemléld, ami lehetővé teszi, hogy legyőzd azt, ami korábban megakadályozta, hogy megnyílj.

Ne elégedj meg azzal, hogy van egy személyes fejlődési terved, amelyet soha nem hajtasz végre. Használd a fenti cikk hatékony tanácsait, hogy elindulj a terved megvalósításában, hogy jobbá válj. A ma megtett lépések mindent megváltoztathatnak, és segíthetnek abban, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél.