Amit tudnod kell arról, hogyan javíts magadon

 

A személyes fejlődés csodálatos módja, ha segítesz másoknak. Semmi sem üt jobban, mint segíteni másokon, akik rászorultabbak nálad. Ez azért van, mert valószínűleg látni fogod, hogy a dolgok az életedben közel sem olyan rosszak, mint ahogyan azt elképzelted, és csodálatos érzés lesz, miután segítettél másoknak.

 

Ha mentort keresel, az nagyszerű lépés az önbecsülésed javításához, valamint ahhoz, hogy bölcsességre tegyél szert, amire szükséged lesz az élet nehéz helyzeteivel szembenézve. Gondolj az életedben lévő emberekre, és keress meg valakit, akit igazán tisztelsz. Találkozz velük ebédre vagy vacsorára hetente vagy akár havonta egyszer. Próbálj meg tanulni a tapasztalataikból, és szerezz bölcsességet tőlük.

 

A személyes fejlődésed fejlődésének felgyorsításának egyik módja, ha naplót vezetsz, amelyet a témának szentelsz. Ennek nem kell hosszadalmas, lélektani dokumentumnak lennie. Már az is segít, ha egyszerűen feljegyzed a kitűzött céljaidat, hogy szem előtt tartsd őket. Ha több információt adsz hozzá a célok felé tett lépéseidről, az szervezettebbé teszi erőfeszítéseidet.

 

Ha a területek rendben tartásáról van szó, akkor ennek a kábelekre és zsinórokra is ki kell terjednie. Ezek nem csak azzal jelentenek biztonsági kockázatot, hogy olyasvalami, ami miatt megbotolhatsz vagy leeshetsz, de lehetnek elektromosok is, amelyek áramütést okozhatnak. Győződj meg róla, hogy egyik sem összegabalyodott, és hogy nincs túl sok egy dugóban. Az esések megelőzése érdekében tartsd őket távol a nagy forgalmú területektől. Győződj meg róla, hogy tudod, melyik vezeték és kábel melyik eszközhöz tartozik.

 

Elemezz mindent, amit csinálsz. Ha gyakorolsz egy alapvető meggyőződést, azonosítsd, mikor gyakorolod, hogyan ragaszkodtál a meggyőződésedhez, és mit jelent ez a cselekvés mind a jövőbeli cselekvések, mind az alapvető meggyőződésed szempontjából. Ez lehetővé teszi, hogy tiszta fejjel haladj a személyes fejlődésed útján.

 

Soha ne félj segítséget kérni a munkádhoz. Ez nagyon nehéz lehet, ha olyan ember vagy, aki megszokta, hogy mindent maga csinál, de meg kell tanulnod, hogy kinyújtsd a kezed és együtt dolgozz másokkal. Ez különösen akkor igaz, ha olyan területen dolgozol, amely a csoportos projektek esetében az együttműködésből él. Meglepődnél, hogy a csoportod mennyi mindent el tud végezni.

 

A személyes fejlődési időszakokban az önbizalmadnak jót fog tenni a magaddal való harmonikus kapcsolat. Ha összhangban vagy az elméddel, a testeddel és a lelkeddel, könnyebben tudsz majd védekezni az alapvető meggyőződéseiddel és értékeiddel kapcsolatos kihívásokkal szemben. Ez segít megerősíteni a meggyőződéseid hatását és az azokba vetett bizalmadat.

 

Képzeld el, hogy sikerrel jársz. Nem titok, hogy a siker kulcsa az, ha képes vagy elképzelni magad, ahogyan eléred a céljaidat. Ha megengeded magadnak, hogy belekóstolj abba, milyen érzés lesz a siker, feltöltöd a motivációdat, és lendületet adsz magadnak, hogy tovább haladj bármilyen célod elérése felé.

 

Végezz fokozatos változtatásokat. Amikor változtatni szeretnél, csábító lehet beleugrani egy új életmódba. De sokszor, amikor egy ilyen nagy ugrást teszel, a végén visszaesel a régi szokásaidba. Szánj rá időt, és fokozatosan vezesd bele magad az új dolgokba. Nagy az esélye, hogy teljesen elfogadd az új életmódot.

 

A másoknak való segítségnyújtás módjai óriásiak. Ha időt töltesz az idősekkel egy idősek otthonában, az idősebbek örömmel és elismeréssel tölthetik el az idődet. Az önkéntes munka egy állatmenhelyen a fontosság és a pozitivitás érzését fogja kelteni. Még valami olyan egyszerű dolog is, mint a nem romlandó élelmiszerek adományozása egy gyűjtőakcióban, csodálatos, mert üres gyomrokat töltesz meg. A kevésbé szerencsések segítése remek módja annak, hogy dolgozz magadon, miközben kivételes emberi lény vagy.