A lakberendezés Budapest nézetében, vagyis élesszünk fel egy új helyet

Hiszen beköszöntött a szeptember és mi másról is lehetne ma írni, mint egy remek kis lakberendezési kisokost. Minden otthonnak megvan a maga varázsa és keresztje, a lehetőségeihez mérten. A lakás adottságaiból kell a lehető legjobbat kihozni, bár ez rendkívül nehéz feladat és igen néha az embert is próbára teszi. A legésszerűbb ha a stílusokat egyáltalán nem keverjük, vagy ahogy a magyarok mondják a subát, subával, gubát gubával. Ez alatt arra gondolunk, hogy összpontosítani kell az adott helyhez milyen stílus passzol, illetve mi illik oda. A budapesti szempontból a lakberendezésnek kétfajtája nyújt lehetőséget számunkra.

Az első ötleteink olyan emberek számára lehet érdekes, akik polgári lakásban töltik a napjaikat vagy ilyen helyen élnek. Ilyen esetben a legjobb javaslat és követendő példa, hogy tartsuk meg a klasszikus stílust, használjuk az eredeti és antik dolgokat. Példának okért a fa mint anyag, rendkívül nagy eleganciát tud adni a polgári lakásoknak. Tehát amikor kiszemelünk egy üvegasztalt, akkor gondoljuk át kétszer és inkább hagyjuk meg a lakás antik részeit és ruházzunk be egy faasztalra.

Éppen akkor felmerül bennünk a kérdés, hogy van azokkal, akik a mindennapjaikat új építésű lakásban töltik el. Ott is számtalan lehetőség van arra, hogy az eleganciára törekedjünk és kihasználjuk a lakótér adottságait modern tárgyakkal. Ha újszerűségre törekszünk akkor a legegyszerűbb a letisztultságnak nagy hangot adunk a lakásban. A berendezés szögletes vonali, műanyag tárgyak sokasága csoportosul egészen olyan érzést kelthet, hogy Barcelona gyönyörű, modern városában sétálgatunk.

Ha lakberendezésről van szó, akkor sajnos sokszor nem tudjuk, hogy hogyan és hol álljunk neki először. A mivel az ősz magával hozza a hideg nyirkos időt az ember étvágya megnő, ezáltal érdemes a konyhával kezdenünk a lakberendezést. Megjegyezném, hogy fontos megemlíteni, hogy érdekes a konyha berendezésével kezdi, hiszen a lakásban vagy a házban ez a leginkább igénybe vett helyiség. Az a helyiség pedig legyen szép, ahol sok időt töltünk el.

Hiszem jelentősen befolyásolja az ember kedélyállapotát, mivel lényegében a napunk a konyhában kezdődik. Egy finom reggeli elkészítése akár egy tojásrántotta, müzli vagy egy finom kávé mellett. Azonban megdőlt már az a feltevés, hogy költséges összeget jelent, az, hogy valamit felújítsunk. Akár már fillérekből is fel lehet újítani egy házat, jöjjön mutatok pár trükköt. Egy régi konyhából is egyszerűen varázsolhatunk új hangulatú érzetet, bizonyos kereteken belül. Persze tudni fogjuk, hogy a régi konyhában vagyunk, de fel tudjuk újítani pár nagyon egyszerű trükkel. Ha a színekkel játszadozunk az egy jó döntés, hiszen akár egy kis vödör festéket veszünk, és merészebb színeket használunk az eredmény megdöbbentő lehet. Az sem szabály, hogy feltétlenül a falakat fessük át.

Ha az anyag minősége olyan, akkor pár darab konyhai bútort, használati tárgyat egész nyugodtan le lehet festeni. A megoldás tehet itt is az mint mindenhol: merjünk nagyot álmodni és megvalósítani. A konyhánk ablakos, akkor pompás megoldás lehet az, hogy a függönyt kicseréljük. Az eddig használt snassz színek, helyek pedig nyugodtan használjunk élénk vagy merészebb színeket amely extravagánsnak számít. A tudomány bebizonyította, hogy a színek benyomással hatnak az emberre és a kedélyállapotuk bizonyítottan sokkal jobb lesz.

Tehát a lakberendezésnek egy nagy titka nem más, mint a színekkel való merész játszadozás, beszéljünk akármilyen lakásról vagy házról. Összefoglalásként csak annyit, hogy bátran merjünk játszadozni a színkavalkáddal, akár ha polgári lakásról van szó, illetve ha újjáépítésűnél pedig merészen használjunk modern eszközöket.