Minden háztulajdonosnak tudnia kell a csövekről

Ön valaha is zsírt töltött egy serpenyőből a mosogatóba? Tudja, milyen rossz lehet ez a vízvezeték-rendszer számára? Használja az e cikkben szereplő szakértői tanácsokat sokkal kritikusabb tippekhez és trükkökhez, amelyeket meg kell tudnia az otthoni vízvezeték-szereléssel kapcsolatban.

A merev rézet sok házban használják a fő vízvezetékekhez. A merev réz nem hajlítható, ezért az illesztéseket és a pólókat meg kell forrasztani. Forrasztáskor mindkét felületre mindig folyasztást (más néven forrasztópasztát) kell felvinni. A fluxus késlelteti az oxidációt, amikor a réz hevül. Rézcsukló izzadásakor mindig használjon ólommentes vagy majdnem ólommentes forrasztást.

Annak elkerülése érdekében, hogy télen a szabadban lévő csaptelepek lefagyjanak, az első fagyasztás előtt vegye le az összes tömlőt. Ezenkívül zárja le a kültéri csaptelepekhez vezető elzárószelepet, majd kapcsolja be a kültéri csaptelepeket, hogy a vezetékekben maradó víz kifolyhasson. Amint a hőmérséklet felmelegszik tavasszal, megfordíthatja a folyamatot.

Ha eldugult, alacsony vízszintű WC-vel rendelkezik, és a dugattyú nem végzi el a munkát, itt az ideje, hogy kipróbáljon egy vödör langyos vizet a WC-hez, legalább három láb körül. Tegye ezt a gyakoriságot, ha szükséges, ha a vízszint visszaesik.

Ha a víz fekete színű lesz, akkor valószínűleg vas- és magnézium-problémája van a vízének. Vegye fel a kapcsolatot egy vízlágyító társasággal, és kérje meg őket, hogy jöjjenek ki, és értékeljék a vizet. Vízlágyító hozzáadásával képesek lesznek megoldani a problémát.

Ha a vízvezetékben sérült csőszakasz van, nem mindig kell behívni a vízvezeték-szerelőt. Van olyan javítókészlet, amelyet a helyi hardverboltban meg lehet vásárolni, és amely kiválóan javítja a szivárgásokat. Ha kicsi a szivárgása, összetett botot dörzsölhet a lyuk fölé, vagy repedhet a csőben, hogy zárja le. Az epoxi paszta kiváló gyógyszer a szivárgó csövekre is. Az epoxid felhordása előtt feltétlenül kapcsolja ki a vizet és teljesen szárítsa meg a csövet.

Összefoglalva: most már tudja, milyen rossz olaj vagy zsír leengedni a csatornába. Még ha ezt már tudta is, akkor most már tudja, mennyire fontos elkerülni ezt és még sok más lehetséges katasztrófahelyzetet. Remélhetőleg ma már elkezdi használni ezt a tanácsot, és jól működik a vízvezeték-rendszere a házában.

 

1.  https://www.hamvay-lang.com/collections/hungarian-goose-down-pillows

2. https://alteziegelriemchen.de/category/blog/

3. https://bb-ajtoablak.hu/2019/09/17/great-advice-for-every-kind-of-bb-ajtoablak-home-improvement-project/

4.https://multijogsi.hu/2019/09/23/expert-advice-about-auto-repair-for-those-in-need/

5. https://szonyegtisztito.hu/2018/09/27/never-miss-a-conversion-again-with-these-szonyegtisztito-article-marketing-tips/

6. https://autoalkatresz.reblog.hu/

7. https://weboldalkeszites.reblog.hu/

8. https://codinglab.hu/en/

9. https://anyanyelviangoltanar.blog.hu/

10. https://autofoliazasbudapest.reblog.hu/