Szeretnél jobb emberré válni? Használd ezeket a tippeket

Az önsegítést sokan leírják, hogy hatástalan vagy időpocsékolás. Minden valószínűség szerint ezek a kritikusok nem figyeltek oda azokra a konkrét technikákra, amelyek léteznek egy szervezett, irányított önsegítő stratégia folytatásához, amely lassan, de biztosan eredményt hoz. Ez a cikk néhány ilyen technikát sorol fel egyszerű, könnyen megvalósítható módon.

A szokások megváltoztatása kihívást jelenthet, mégis nagyon kifizetődő lehet az egyensúly megtalálása érdekében. Ha bármilyen szokáson változtatni szeretnél, fontos, hogy hozz létre egy célt és egy tervet az eléréséhez. Szükséged van arra is, hogy nyomon követhesd a fejlődésedet. Ha például le akarnál szokni az egészségtelen ételek fogyasztásáról, akkor jó módja lenne a cél elérésének, ha az egészségtelen ételeken megspórolt pénzt félretennéd, és vennél magadnak egy szép jutalmat, amely emlékeztet a sikerre.

Tanulmányozd tovább a személyiségfejlesztési forrásokat, hogy új ötleteket találj, fókuszban tartsd magad és inspirálódj. Rengeteg könyv, kazetta és videó létezik, amelyek segíthetnek céljaid elérésében. Ha szokássá teszed ezeknek a forrásoknak az áttekintését, új tippeket és trükköket szedhetsz fel, hogy sikeresebbé tedd a saját személyiségfejlesztési rutinodat.

Vezess hálanaplót. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felismerd, hogy az életed nem is olyan rossz, mint amilyennek gondolod. Találj ki minden nap 10 olyan dolgot, amiért hálás lehetsz, és írd le őket. Egy idő után nem kell majd annyira sokat gondolkodnod, mert elkezd kialakulni benned a "hála hozzáállása", ami miatt értékelni fogod az életedet.

Remek önsegítő tipp, hogy lépj kapcsolatba olyan emberekkel, akik ugyanolyan dolgokon mennek keresztül, mint te. Elmehetsz egy támogató csoportba is. Ha kapcsolatba kerülsz olyan emberekkel, akik ugyanezen mennek keresztül, az segíthet neked, mert nem fogod magad olyan egyedül érezni.

A digitális korban nemcsak a fizikai teredet kell tisztán tartanod a rendetlenségtől és a rendetlenségtől, hanem a digitális teredet is. Sokak számára ez az e-mailjeik rendszerezését jelenti. Ha olyan valaki vagy, aki naponta több ezret kap, tartsd őket rendszerezve, hogy lépést tudj tartani velük. Ennyi levelet lehetetlen egyetlen nap alatt kezelni, de ha rendszerezed őket, sokkal többet tudsz elvégezni.

Ne csak magadban beszélj, figyelj is oda! Vezess naplót, és részletezd a gondolataidat, ahogy a személyes fejlődésed lépéseit feldolgozod. Lehet, hogy a régi szokások leküzdése feldühít vagy megijeszt. Ha meghallgatod a belső és külső elbeszéléseidet, képes leszel azonosítani azokat a területeket, amelyek extra figyelmet igényelnek.

Javíts az étrenden. Ha rosszul táplálkozol, az rossz közérzetet vagy depressziót okozhat neked. Győződj meg róla, hogy sok összetett szénhidrátot fogyasztasz. Az összetett szénhidrátokban szegény étrend szerotoninhiányt okozhat. Ha nem kapsz elég szerotonint, az nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy depressziósnak érezd magad.

Személyes készségeidnek fejlesztése érdekében fedezd fel azokat az alternatív kommunikációs formákat, amelyeket egyébként nem szoktál használni. Ha általában az SMS-ekre, azonnali üzenetküldésre vagy e-mailre támaszkodsz - próbálj meg írni és postázni egy kézzel írott üzenetet. A kimondott szóhoz - használd a telefont - a számítógép segítsége helyett -, hogy kommunikálj valakivel, és fejleszd a személyes készségeidet.

Az életed sikeres javításának nagyszerű módja, ha a hozzád közel álló emberek támogatását is megkapod. Bármilyen problémával találkozol, mindig nehezebb lesz, ha egyedül próbálod megoldani. Inkább telepíts egy olyan támogató rendszert az életedbe, amely motiválni fog téged.

Egy fantasztikus önsegítő tipp a szorongás ellen, ha egy barátoddal vagy egy kis csoporttal elmész egy koncertre. A koncertek nagyszerű helyek az ismerkedésre és a szocializálódásra, de ha a dolgok kicsit soknak bizonyulnak, akkor csak hátradőlhetsz és élvezheted a zenét kínos szociális helyzetek nélkül.

Egy önsegítő tipp, ami szinte minden helyzetben segít, hogy kerüld a hangulatos ételeket! A kiegyensúlyozott étrend betartása lesz a legjobb módja annak, hogy sok helyzetben megőrizd a hidegvéredet és a nyugodt fejedet. Ha kiegyensúlyozatlanul táplálkozol, akkor biztos, hogy a gyorskaja felé fordulsz, és olyan dolgokkal töltöd fel a szervezetedet, amire nincs szüksége, és ez nem fog segíteni.

Bár lehet, hogy a növekedéssel ellentétesnek tűnik, meg kell barátkoznod azzal a ténnyel, hogy kicsi vagy. A dolgok nagy, egyetemes rendszerében egészen apró vagy, és nagyon keveset tudsz. Ha ezt a tényt felfogod, könnyebb lesz megnyitni az elmédet a tanulás és mások meggyőződésének meghallgatása (és elfogadása) előtt.

Végezz egy auditot magadról, és sajátítsd el minden egyes részét; még azokat a rossz aspektusokat is, amelyekkel jelenleg rendelkezel. Ahhoz, hogy valóban fejlődj a személyes fejlődésedben, egyszerre kell megértened és szeretned magadat olyannak, amilyen vagy. Ez nem azt jelenti, hogy nem kellene akarnod megváltoztatni a rossz aspektusokat; meg kell tenned. De ha utálod magad, azzal csak akadályozod a változás képességét.

A bipoláris zavarral kapcsolatos önsegítés biztonságos alkalmazásához győződj meg arról, hogy éjjelente eleget alszol. Ez rendkívül fontos, mert a testednek és az elmédnek is időre van szüksége ahhoz, hogy helyreálljon és helyrehozza magát. Ha nem alszol eleget, akkor a tested nem lesz képes másnapra regenerálódni, és ez megnehezítheti néhány érzelmi problémádat.

A jóga vagy a meditáció jó módja a személyes fejlődés elősegítésének. Ezek a technikák lehetővé teszik, hogy az ember ellazulj és megszabadítsd az elmédet a stressztől. Az elme stressztől való megtisztítása nagyobb teret hagyhat az embernek a fejlődésre. A jóga vagy a meditáció otthon is végezhető, és még csak nem is kerül semmibe!

Az ebben a cikkben felsorolt tippek, csodálatos lehetőséget nyújtanak bárki számára, hogy elinduljon az önsegítés csodálatos útján. Az önsegítéssel kapcsolatos gyakori kritikák gyakran abban gyökereznek, hogy az önsegítésről azt gondolják, hogy szervezetlen vagy értelmetlen; azonban az ebben a cikkben található tippek segítségével kiszámított módon irányíthatod magad, és elérheted személyes fejlődési céljaidat.