Vízvezeték-problémák lerontani? Olvasd ezt el!

A legtöbb ember nem ismeri azt, hogy a vízvezeték-szerelés olyasmi, amit szinte bárki meg tud tenni. Ez eleinte félelmetes ötlet lehet, de miután megtanulta az alapokat, valójában elég könnyű. Használja ezt a cikket útmutatóként az esetlegesen felmerülő vízvezeték-problémákkal kapcsolatban.

Mindig a megfelelő forrasztást akarja végezni. Ez a legnagyobb hiba, amelyet a legtöbb ember akkor tesz, ha a forrasztás során nem sikerül tiszta és fényes a szerelvény belseje és a cső külső része. Csiszolja meg ezeket a felületeket finom csiszológombbal, amíg világos nem lesz. Forrasztás közben soha ne melegítse a csövet, hanem melegítse a szerelvényt. Ezzel lehetővé válik, hogy a forrasztott anyagot kapilláris úton behúzza a szerelvénybe.

Az eltömődések elkerülése érdekében ügyeljen arra, amit elöblít. Az egészségügyi betéteket, a vastag WC-papírt és a törlőkendőt soha nem szabad elmosni. Ezek az elemek tágulhatnak és eltömődést okozhatnak, vagy beleakadhatnak egy csőbe. Ehelyett egészségügyi szempontból ártalmatlanítsa őket, anélkül, hogy öblíteni kellene őket a WC-vel.

A nehéz téli időjárási körülmények között befagyott és eltörő csövek olyan problémát jelentenek, amelyet senki sem akarja, ezért tervezze meg, hogy a külső csaptelepek és csövek fagyviszonyok ellen télen készüljenek. Ennek egyszerű módja az otthoni házban található (gyakran az alagsorban található) külső vízzáró szelep megtalálása. Kapcsolja ki a vízszelepet, hogy megállítsa a vízáramlást, majd nyissa ki a külső csaptelepeket, hogy kifolyjon a felgyülemlett víz. Ügyeljen arra, hogy a víz kifolyása után szorosan kapcsolja ki a külső csaptelepeket. Vegye be a tömlőket, amelyek kívül vannak, hogy ne repedjenek a hideg időjárástól.

Ne öntsön zsírt vagy olajat a háztartási csatornákba. Tegye edénybe és tegye a hűtőszekrénybe szilárd állapotig, majd dobja el. Ha leereszti őket a csatornába, akkor hideg csövekben megszilárdulhatnak. Ezek a szilárd tömegek eltömítik a csöveket, és ezeket nagyon nehéz eltávolítani.

Hideg éghajlati területeken a vízvezeték-rendszer csövei néha lefagynak. Megolvaszthatja őket vízvezeték-szerelő hívása nélkül. A folyamat megkezdése előtt nyissa ki a csapot, és kezdje el a csaptelephez legközelebb a kiolvadást, majd mozogjon a vonal mentén a szakaszok kiolvadásakor. Az egyik módszer, hogy a csövet nehéz törülközővel vagy zsákvászonnal tekerje le, majd forró vízzel öntse rá, és vödröt állítson alatta a víz elfogásához.

Ha a WC-vel állandóan nedvesség alakul ki a külső rész, akkor érdemes fontolóra venni a hőszigetelést a fürdőszobában. A "izzadt" WC-k legnagyobb oka a hideg és nedves levegő. Hidd el vagy ne, ez a nedvesség valójában kárt okozhat a WC-ben, ezért alapvető fontosságú, hogy kijavítsa a problémát.

Összegezve: nem akarja, hogy beragadjon egy nagy számlájáért, amelyet a helyi vízvezeték-szerelő adott neked, amikor olyan feladat volt, amelyet könnyen elvégzett magának. Ez a cikk felhasználható ahhoz, hogy megalapozott ismereteket szerezzen a vízvezeték-szerelésről és arról, mit tehet.